Skip to main content

Liftgardiner kan monteres inn i vindusnisje eller på veggen utenfor vinduet. Hvordan skal du bestemme? Det er stor sett en smak sak, men det er flere ting å tenke på:

Er vinduet lite?

Når en liftgardin er dratt opp i «åpen» stilling, henger det fortsatt litt ned, kanskje 20-30cm. Hvis vinduet er lite kan det betyr at gardinen tar for mye lys. Dersom du monterer gardinen utenfor vinduet kan det plasseres litt høy slik at minst mulig glass er dekket.

På det samme måte, hvis en del av vinduet er dekket kan det gjemme en fin utsikt.

Monter utenfor og vinduet kommer til å se større ut.

Vinduet åpnes innover

Hvis vinduet åpnes innover, blir liftskinne i veien og gjøre det vanskelig/umulig å åpne vinduet. Vi har en løsning for dette men det passer ikke alle vinduer.

Stoffmengde & Stoffbredden

De fleste stoffer kommer i bredden 137-140cm. Hvis størrelsen på vinduet er slik at det er rett på grensen i forhold til stoffbredde, kan det betyr at vi må kjøpe en større mengde stoff hvis gardinen skal monteres utenfor. Vi kan finne stoffer som er ekstra bred, men utvalget er ikke så stort som «vanlig» stoffer.

Er det fine lister rundt vinduet?

Av og til en kunde velger å montere inni vinduet fordi de ønsker ikke å gjemme vakre listverk rundt vinduet. Jeg syns faktist at andre faktorer har mer vekt, fordi når liftgardinen er dratt opp blir listene på sidene og nede synlig uansett.

Andre

Blir det masse gjenstander på vindusbrettet som blir i veien for innvendig montert gardin?
Er det hindring på veggen som blir i veien for utenfor montering?

Sammenligner bildene

Hvis du sammenlinger disse to bilder, som viser forskjell mellom montering inni og utenfor vinduet. Det er det samme vindu, det samme stoff, det samme styling. Men det ene vinduet ser mye større ut, og, hvis du se på avstand mellom gardinen og håndtak, ser du at mye mer glassflate er synlig, og derfor slipper den inn mer lys.

En liftgardin montert i vindusnisjen.
En liftgardin montert utenfor vindusnisjen.